YTÜ Yıldızlı Patentler ve Temiz Çevre Teknolojileri 2014

Yıldızlı Panetler Büyük Katılımla Gerçekleşti

Yıldız Teknik Üniversites Teknoloji Transfer Ofisi tarafından düzenlenen Üniversitenin Beşiktaş Yerleşkesi Oditoryum Salonu'nda güzenlenen "Yıldızlı Patentler Temiz Çevre Tekonojileri Proje Pazarı" yarışmanın finalındi birincilik ödülünü "Su Kumbarası" isimli projesi ile Abdullah Murathan Kurt, Ece Sağır ve Seda Tokcan kazandı. İkincilik ödülünü "Nanoplazmonik Cihazı ile Nano Ölçekli Soğutma" isimli projesiyle Prof.Dr. Pınar Mengüç, üçüncülük ödülünü ise "Enerji Verimli Ocaklar" isimli projesiyle Süleyman Hilmi Yılmaz kazandı.

Yarışmaya, 111 patent ve 68 başvurusuyla birlikte toplamda 179 başvuru yapıldı. Üniversitemiz öğrenci ve akademisyenlerine ait 56 başvurunun olduğu etkinlikte, 8 başvuru ile en fazla başvuru yapan bölüm Biyomühendislik bölümü oldu.

Final törenine;  TTO Koordinatörü Prof.Dr.Cengiz Kaya, Elginkan Vakfı Genel Müdürü İlhan Üttü, Çalık Holding Stratejik Yönetimi Direktörü İrfan Başak, TÜBİTAK TEYDEB Başkan Vekili Fatih Yülek, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tamer Yılmaz, YTÜ Rektörü Prof.Dr.İsmail Yüksek ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr.Ersan Aslan katıldı.