2014 İTÜ Çekirdek

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇEKİRDEK PROJE YARIŞMASI SONUÇLANDI

Vakfımız, İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokent tarafından düzenlenen ve yeni nesil girişimcilerin yetişmesine olanak sağlayan İTÜ Çekirdek proje yarışmasına 2014 yılında da ana destekçi olmuştur.

İTÜ Çekirdek'te, Big Bang (Büyük Patlama), teknoloji tabanlı 13 finalist girişimcilik projesinin, büyük mücadelesine sahne oldu. İTÜ Maslak Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde, canlı sunum gerçekleştiren teknoloji projeleri arasından Tabtoy Studios Ekibi "video oyunlarını, gerçek oyuncaklarla entegre oyun oynanabilir hale getiren eğitici oyun platformu" projesiyle, jüri ve halk oylaması sonucu 100 Bin TL'lik büyük ödülün sahibi oldu. 50 Bin TL'lik ikincilik ve üçüncülük ödülleri ise, "tüketiciyi algılayan akıllı vitrin" projesiyle Kuax Ekibi ve "yumurta kabuğundan doğal gıda koruyucusu üretme" projesiyle Elif Güngör'ün oldu.

2014 yılı başında 1000 başvuru arasından seçilen teknoloji tabanlı girişimcilik projelerinin İTÜ Çekirdek çatısı altındaki zorlu maratonu, Big Bang'de, sahnedeki etkili sunumları ile büyük patlamayı gerçekleştirmeyi başaran finalist ekiplerden 9'u, farklı ödüller kazanarak, projelerini gerçekleştirmek üzere "teknoloji şirketlerini kurmalarına yardımcı olacak" yeni olanaklar elde ettiler.

Tabtoy ekibi hem 100 Bin TL'lik Elginkan Vakfı Teknoloji Ödülünü, hem de 1 yıl ofis kullanım ödülünü kazandı.