İŞTE BU PROJE YARIŞMASI FİNAL TÖRENİNDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Boğaziçi Üniversitesi tarafından bu yıl yedinci kez düzenlenen "İşte BU!" Yenilikçi Girişimci Proje Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Yarışmada Elginkan Vakfı Birincilik Ödülünü; solunum fonksiyon testlerinde sıklıkla kullanılan spirometre cihazının yenilikçi versiyonu olan "SpiroPlus" projesini geliştiren ekip kazandı.

Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen ve üniversite öğrencilerini teknoloji tabanlı yenilikçi projeler üretmeye teşvik eden, girişimciliği özendirip destekleyen "İşte BU! Yenilikçi Proje Yarışması 2014" ödül töreni Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ev sahipliğinde; Teknoloji Transfer Ofisi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen yarışma, üniversite öğrencilerini yeni fikirler üretmeye, fikirlerini hayata geçirmeye teşvik etmeyi, teknolojiye ve yenilikçiliğe dayalı girişimciliği desteklemeyi amaçlıyor.

Bu yıl yapılan 125 başvurudan 95 projenin olgunlaşarak değerlendirmeye katıldığı yarışmada;

İŞTE BU PROJE YARIŞMASI 2014 ÖDÜLLERİ

SpiroPlus ile Solunum Hastalıkları Testi Kolaylaşacak

30 Bin TL değerindeki Elginkan Vakfı Birincilik Ödülünü; SpiroPlus adlı projesiyle, Merthan Öztürk (Gazi Üniversitesi Yüksek Lisans/ Endüstri Ürünleri Tasarımı), Salih Berk İlhan (School Of Visual Arts, MFA/Products of Design), Kerem Yaşar (ODTÜ, Lisans/Elektrik Elektronik Mühendisliği) ve Cem Evin'den (Boğaziçi Üniversitesi Yüksek Lisans / Bilgisayar Mühendisliği) oluşan proje ekibi kazandı.

"SpiroPlus", astım gibi solunum hastalıklarında akciğer kapasitesine ait değerleri test eden spirometre cihazının gelişmiş versiyonu olarak tasarlandı. Bu önemli testin daha sağlıklı ve verimli yapılmasını sağlayan proje, testi ilk kez gören birinin bile ne yapması gerektiğini kolaylıkla anlamasını ve operatörün ağır yükünü azaltmayı hedefliyor.

GreenCoat ile Bitkilendirilmiş Duvarlar

20 Bin TL tutarındaki Elginkan Vakfı İkincilik Ödülü ise "Greencoat" projesiyle Mehmet Cemil Aktaş, (Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı), Pınar Kesim (ODTÜ Kentsel Tasarım) ve Tutku Aynalı'dan (ODTÜ Kimya Öğretmenliği) oluşan ekibin oldu.

"GreenCoat" (Yeşil Yapı Bloğu) kentlerin yeşil ile iç içe gelişmesine olanak sunan bitkilendirilebilen yüzeyler ile yapıların ekolojik olmasını sağlayacak uzun ömürlü bir cephe kaplama malzemesi olarak tasarlandı. Yapısında pomza ve tohum bulunduran GreenCoat, pomzanın tarıma elverişli kimyasal özellikleri sayesinde bünyesinde su ve mineralleri barındırarak yüzeyinde bitki yetişmesini ve ekolojik kent içi yeşil alanlar oluşmasını sağlamayı hedefliyor.

Yarışmada 10 Bin TL'lik Proline Ödülü "Fuskey" projesi ise Doğan Asil (Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü Mezunu) ve Yiğit Çetinel'den (Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Yüksek Lisans Öğrencisi) oluşan ekibe verildi.

AirTies'ın 5.000 TL tutarındaki para ödülünü ve BUBA'nın Silikon Vadisi seyahati özel ödülünü ise WiFi Analitik adlı projesiyle Eren Bekar (İstanbul Teknik Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü doktora öğrencisi) ve Aslı Sabancı'dan (İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ve Kontrol Mühendisliği Bölümleri mezunu) oluşan ekip kazandı.

5.000 TL'lik Makine Tanıtım Grubu Ödülünü kazanan, Action Glove adlı projesiyle Alp Burak Pehlivan (Yüksek Lisans/ Özyeğin Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği) oldu.

iPro Teşvik Ödülü olan 2.500 TL'yi ise Heats adlı projesiyle Dua Özsoylu (Doktora/9 Eylül Üniversitesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik) kazandı.