TR EN

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇEKİRDEK PROJE YARIŞMASI SONUÇLANDI

İstanbul Teknik Üniversitesi; ARI Teknokent Proje Geliştirme ve Planlama A.Ş. işbirliğinde ve Elginkan Vakfının iştirakçi kurum olarak desteklediği;
  • Bir fikrin projeye, ürüne ve hizmete dönüşebilmesi için genç girişimcilere, öncelikle araştırmalarını yapabilecekleri altyapı ve üstyapı olanaklarının temin edilmesi amacıyla bir merkez kurulmasını,
  • Eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilecek olan bir kamp sürecini ve
  • Bunların sonrasında projelerin finansal desteklere erişimini sağlama ve ARI Teknokent'te girişimci firma olarak Teknokent olanaklarından yararlanma imkanlarını sunan bir Yarışma sürecini, tek platformda toplayan ve Çekirdek Proje Yarışması olarak adlandırılan bir sosyal sorumluluk projesi hazırlamışlardır.

Çekirdek Proje Yarışmasının ana destekçisi olarak, Birincilik Ödülü olarak 100.000 TL'nin Vakfımızca karşılanması kararlaştırılmıştır.

Ayrıca, bahse konu yarışmanın kamp sürecinde araştırmacıların çalışmalarını yapacaklarını atölye-laboratuvarın araç gereç ve ekipmanlarının temin edilmesi amacıyla projeye 87.000 TL'nin destekte bulunulmasına karar verilmiştir.