TR EN

2011 Yılı BÜ YDYD

Elginkan Vakfı, Üniversite öğrencileri arasında, öğrencilerin yenilikçi ve yarıtıcı düşünmeye teşvik edilmesi ve desteklenmesi amacıyla, Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen "Yeni Düşler Yenilikçi Düşünceler" Yarışmasına 2011 Yılı için Ana Destekçi olmuştur.

Elginkan Vakfı ana destekleyiciliğinde, Boğaziçi Üinversitesi Mühendislik Fakültesi ana destekleyiciliğinde, BÜ Mezunlar Derneği, T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı-Teknoloji Geliştirme Merkezi ile TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü işbirliğiyle 22 Aralık 2011'de düzenlediği "Yeni Düşler Yenilikçi Düşünceler" 2011 Yarışması'nın ödül töreninde dereceye giren projeler belli oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall'da düzenlenen törenle "YDYD' ödül töreninde, Yağız Aksoy, Ümit Arabul ve Berrak Barutçu'dan oluşan Ultravision grubu "Ultrason Eşlemeli Optik Görüntüleme Sistemi" projesiyle 25 bin liralık Elginkan Vakfı Teknoloji Ödülü ile KOSGEB-BÜ-TEKMER bünyesinde şirket kurma ve AR-GE desteği alma hakkını kazandı.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan BÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Levent Akın, Boğaziçi Üniversitesi'nin dünyada başarılı olacak girişimciler yetiştirmeyi hedefleyen bir üniversite olduğunu belirterek bu proje yarışmasının okul hedefleriyle birebir örtüştüğünü dile getirdi. Elginkan Vakfı adına söz alan Elginkan Vakfı Müdürü İlhan Üttü, Vakıfn eğitim ve kültüre destek verirken "yenilikçiliğin" en önemli kriterlerden birini oluşturduğunu söyledi.