TR EN

2010 Yılı BÜ YDYD

Elginkan Vakfı, Üniversite öğrencileri arasında, öğrencilerin yenilikçi ve yaratıcı düşünmeye teşvik edilmesi ve desteklenmesi amacıyla, Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen “Yeni Düşler Yenilikçi Düşünceler” Yarışmasına 2010 Yılı için Ana Destekçi olmuştur.

Elginkan Vakfı ana destekleyiciliğinde, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği ve Boğaziçi Üniversitesi Vakfı tarafından, Üniversite öğrencileri arasında, öğrencilerin yenilikçi ve yaratıcı düşünmeye teşvik edilmesi ve desteklenmesi amacıyla düzenlenen “Yeni Düşler Yenilikçi Düşünceler” yarışmasında birinciler 27 Aralık 2010’da yapılan final töreniyle sonuçlandırılmıştır.

Üniversite öğrencileri arasında teknoloji ve yenilikçiliğe dayalı girişimciliği teşvik etmek; kazanan projenin verilecek desteklerle teknoloji tabanlı yenilikçi bir işe dönüşmesine ön ayak olmak amacıyla düzenlenen YD2YD 2010, İstanbul’daki tüm üniversitelerin öğrencilerine açıktı. Başvuran projeler arasından 10 tanesi ön elemeyi geçerek biner liralık teşvik ödüllerini aldılar ve 28-31 Ekim 2010 tarihlerinde TÜBİTAK TÜSSİDE’nin desteği ile verilen “Teknoloji ve İş Geliştirme Eğitimi”ne katıldılar. Bu ekiplerden detaylı İş Planları hazırlayıp Değerlendirme Kurulu’na sunmaları istendi. Değerlendirmeler neticesinde dört grup finale kaldı.

Finale kalan bu gruplar arasından, Bekir Şirin, Mustafa Eray Koçak, Hande Özgür Alemdar ve Serdar Raşit Alemdar'dan oluşan ''Sanal Koçluk Sistemi'' isimli grup projeleriyle birinci olarak 25 bin liralık ''Elginkan Vakfı Teknoloji Ödülü'' ile KOSGEB BÜ-TEKMER bünyesinde şirket kurma ve AR-GE desteği alma olanağını kazanmıştır.