2011 ODTÜ YFYİ

Yeni Fikirler Yeni İşler – 2011 Sonuçlandı.

Üniversite öğrencilerinin teknolojik tabanlı fikirlerini geliştirmelerini sağlamak ve yarının teknoloji firmalarına ilk adım desteğini vermek amacıyla bu yıl yedinci kez düzenlenen "Yeni Fikirler Yeni İşler" Yarışması sonuçlandı.

ODTÜ tarafından düzenlenen ve Vakfımızın ana destekçisi olduğu yarışmanın finali 19 Kasım 2011 tarihinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde öğrenim görmekte olan girişimci ruhlu öğrencilerden gelen 500 başvuru arasından finale kalmaya hak kazanan yedi projenin yarıştığı tören, öğrenci ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Öğrencilerin proje sunumlarının ardından, yapılan konuşmalarda, Elginkan Vakfı Müdürü İlhan Üttü; "2005 yılında başlattığımız ve o yıldan beri büyük bir istek ve kararlılıkla sürdürdüğümüz desteğimizin, son yıllarda diğer destekleri de tetiklediğini ve yarışmanın çerçevesinin çok büyüdüğünü görmek bizi çok mutlu ediyor. Yeni fikir üretmek, üretenlere yardımcı ve destek olmak, yeni fikri yeni bir işe dönüştürmek ve bu işi geliştirmek. Bunların hepsi ayrı bir başarı, ayrı bir enerji" diyerek günün anlamını birkez daha vurguladı.

Kapileroskop Projesi ile Kaleidoscope ekibi; yarışmanın birincisi olarak 75 bin TL'lik Elginkan Vakfı Teknoloji Ödülü'nü alma ve üç yıl boyunca ODTÜ Teknokent'te ofis sahibi olma hakkı kazandı.

Kaleidoscope grubunun, Kapileroskop projesi ile tırnak yatağı sınırında bulunan kılcal damar görüntülerini elde etmek için tasarlanan optik bir cihaz olan bu sistem sayesinde belirli semptomları gösteren bazı hastalıkların erken tanısı yapılabilecektir. Bu sistem aracılığıyla gerçek zamanlı damar görüntülerinin çıkartılması mümkün olurken ayrıca kan akışı bilgisi de sağlandığı için damar yapısı hakkında detaylı bilgi sahibi olunabilecektir.

Kaleidoscope ekibi aynı proje ile 50 bin TL'lik Türk Telekom Büyük Ödülünün de sahibi oldu. Savunma Sanayi Büyük Ödülünü ise YEF isimli projeleri ile Heavy Science ekibi aldı. Ayrıca savunma kategorisinde 10 bin TL'lik ikincilik ödülü Mobial projeleri ile Nanosis ekibi, bilişim ve telekomünikasyon kategorisinde ikincilik ödülünü ise Powermems ekibi kazandı. Powermems aynı zamanda 25 bin TL'lik INTEL Özel Ödülünü kazandı. Ultralight projeleri ile Ultravision 25 bin TL'lik OSTİM özel ödülünün sahibi oldu.