2009 ODTÜ YFYİ

Elginkan Vakfı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen ve 2005 yılında ilki yapılarak başarılı bir şekilde sonuçlanan ve daha sonra 2006, 2007 ve 2008 yıllarında da artan bir başarı ile devam eden Yeni Fikirler Yeni İşler Girişimcilik Yarışması’na 2009 yılında da ana destekçi olmuştur.

“Yeni Fikirler Yeni İşler” Girişimcilik yarışmasının beşincisi 14 Kasım 2009’de gerçekleştirilen final töreniyle sonuçlanmıştır.

Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde öğrenim görmekte olan girişimci ruhlu öğrencilerden gelen 300 başvuru arasından yapılan elemeler sonucunda, finale kalmaya hak kazanan altı proje arasından, 75 BİN TL’lik Elginkan Vakfı Teknoloji Ödülü Beyin Dalgaları ile Bilgisayarı Kontrol Edebilen Cihaz Projesi ile Garajsoft ekibine verildi.

Elginkan Vakfı tarafından, ödülü kazanan Garajsoft ekibine üretime geçmeleri için kademeli ödenmek üzere 75.000 TL tutarında destek sağlanacaktır.