2008 ODTÜ YFYİ

Elginkan Vakfı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen ve 2005 yılında ilki yapılarak başarılı bir şekilde sonuçlanan ve daha sonra 2006 ve 2007 yıllarında da artan bir başarı ile devam eden Yeni Fikirler Yeni İşler Girişimcilik Yarışması’na 2008 yılında da ana destekçi olmuştur.

"Yeni Fikirler Yeni İşler” Girişimcilik yarışmasının dördüncüsü 15 Kasım 2008’de gerçekleştirilen final töreniyle sonuçlanmıştır. Yarışmada finale kalan dört ekip arasından BİYONESİL Grubu birinci olmuştur. Vakfımızın 75.000 TL’lik Teknoloji Ödülü’nü, 50.000 TL’lik Savunma Sanayi Müsteşarlığı Özel Ödülü’nün ve ODTÜ Teknokent bünyesinde 3 yıl süreyle şirket olarak faaliyet gösterebilme hakkının sahibi, “Biyonik Mayın Tespit Sistemi” adlı projeleriyle dört genç bayandan oluşan Biyonesil ekibi olmuştur.

“Biyonik Mayın Tespit Sistemi” adlı proje, genetiği değiştirilmiş mikroorganizmaların uçaktan toprağa serpilmesi ile toprakta gömülü bulunan mayınların gözle görülecek biçimde ışımasını sağlıyor. BMTS ile mayınların tespit edilmesi, hem büyük bir maddi tasarruf sağlıyor hem de can ve mal kayıplarına son verme iddiasını taşıyor.

Elginkan Vakfı tarafından, ödülü kazanan BİYONESİL Grubu’na üretime geçmeleri için kademeli ödenmek üzere 75.000 TL tutarında destek sağlanacaktır.