2012 Yılı Buluşma

Elginkan Vakfı, kuruluş amaçları doğrultusunda eğitime katkı sağlamak üzere okullar inşa ettirmekte, iç donanım ve tefrişatlarını yaptırdıktan sonra bu okulları Milli Eğitime bağışlayarak gelecek nesillerin hizmetine sunmaktadır.

Vakıf, 2005 yılında Cahit Elginkan Anadolu Lisesi ve Ümraniye Mediha Tansel Elginkan Vakfı Anasınıfları Binasını, 2008 yılında Maltepe E.C.A. Elginkan Anadolu Lisesini, 2010 yılında Küçükyalı E.C.A. Elginkan İlköğretim Okulunu inşa ettirmiş ve tefrişatı ile çevre düzenlemesini de tamamlayarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlamıştır. Ayrıca, İstanbul’da Ekrem Elginkan Lisesi’ni yaptırarak 2006 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağışlamıştır.

İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde 21 Nisan 2012 Cumartesi günü Vakfın amaçlarına yansıyan Topluluk kültürünün okullara tanıtılması, okulların birbirini tanıması ve sıcak bir bağın kurulması amacıyla “Elginkan Vakfı Okulları Günü” adıyla bir “BULUŞMA” gerçekleştirilmiştir.

Etkinliğe, tüm okullarımızın Öğrencileri, Velileri, Okul Müdürlerimiz ve Elginkan Vakfı Yöneticileri katılmıştır.

Etkinlik kapsamında, Elginkan Vakfı 2011 Yılı Türk Kültürü Araştırma Ödülü sahibi Yücel Feyzioğlu da bir konuşma yapmıştır.

Tüm okullarımızın büyük emekleri ve katkılarıyla, bir araya gelerek sergiledikleri sosyal etkinliklerin yer aldığı “BULUŞMA” büyük bir coşkuyla gerçekleştirilmiştir.