Türk Dili ve Edebiyatı Kurultayı

Vakfımızın temel amaçlarından biri olan “Kültür değerlerimizi, tarihimizde bizi büyüten örf, adet ve manevi değerlerimizi ve Türkçemizi araştırmak, araştırmaları desteklemek, korumak, yaşatmak ve tanıtmak” kapsamında bugüne kadar Türk dili, edebiyatı, tarihi kısacası Türk kültürü ile ilgili çeşitli etkinlikler gerçekleştirmiş, bu konuda kaynak kitapları yayımlamış, bu alanlardaki genç araştırmacıları burslar vererek, bilim adamlarını ödüllendirerek desteklemiştir. Bundan sonra da onur ve mutluluk duygusu ile yerine getirdiği bu görevi artan bir şevkle sürdürecektir.

Çeşitli kurum, kuruluş ve üniversiteler tarafından Türk kültürü ile ilgili olarak düzenlenen toplantılara da maddî destek sağlayan Vakfımız, 2013 yılından başlayarak yılaşırı (iki yılda bir, tek yıllarda) olmak üzere Türk Dili ve Edebiyatı Kurultayı düzenleme kararı almıştır.

www.elginkanvakfikurultayi.org