ELGINKAN VAKFI - ÖDÜLLER 2022

ELGİNKAN VAKFI 2022 YILI TÜRK KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMA VE

TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ PROGRAMI BAŞLADI

Elginkan Vakfı amaçları doğrultusunda; Türk kültürü ve teknoloji alanındaki araştırma, çalışma ve hizmetlere destek olmak üzere, ilk kez 2006 yılında hayata geçirilen Türk Kültürü Araştırma ve Teknoloji Ödülleri Programı’nın on yedincisini bu yıl gerçekleştirecektir.

Türk Kültürü Araştırma Ödülü

Kültür değerlerimiz, tarihimizde bizi büyüten örf, adet ve manevi değerlerimiz ve Türkçemiz konularında özgün araştırma ve çalışmalar veya daha önce yapılmış araştırma ve çalışmaların geliştirilmesi yoluyla, Türk kültürüne ve dilimize gerçek anlamda katkıda bulunan araştırmacı ve araştırmacı grubuna verilecektir.

Teknoloji Ödülü

Yeni ürün veya yeni teknik ya da teknolojiye dayalı üretim süreçleri geliştirerek teknolojiye gerçek anlamda katkıda bulunan araştırmacı veya araştırmacı grubuna verilecektir.

Kazanan araştırmacı veya araştırmacı grubuna Türk kültürü ve teknoloji alanlarında, her bir dal için 200.000 TL para ödülü verilecektir.

Aday gösterebilecek Kurum ve Kuruluşlar

• Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu,
  • Türkiye Bilimler Akademisi Konseyi,
  • Bilim Akademisi Derneği,
  • Üniversitelerin senatoları; mühendislik bilimleri, Türk kültürü ve ilgili alanlarda faaliyet gösteren fakülte, enstitü ve merkezlerin yönetim kurulları,
  • Mühendislik bilimleri, Türk kültürü ve ilgili alanlarda faaliyet gösteren kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşların yetkili kurumları,
  • TÜBİTAK Araştırma Grupları Yürütme Komiteleri,
  • KOSGEB Başkanlığı,
  • Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) Başkanlığı,
  • Verimlilik Genel Müdürlüğü,
  • Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Yönetici Kuruluşları,
  • İlgili sivil toplum kuruluşlarının yetkili kurulları.

Söz konusu kurum ve kuruluşların, önerdikleri adayların özgeçmişlerini, yaptıkları çalışmaları ve kurumun öneri gerekçelerini içeren bir dosyayı öneri yazısıyla birlikte en geç 3 Ekim 2022 tarihine kadar, Elginkan Vakfı Müdürlüğüne göndermeleri gerekmektedir.

Kazananlar Aralık 2022’de açıklanacak ve ödüller törenle takdim edilecektir.