ELGİNKAN VAKFI 15. TÜRK KÜLTÜR ARAŞTIRMA VE TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Elginkan Vakfı tarafından 2006 yılında hayata geçirilen “Elginkan Vakfı Türk Kültürü Araştırma ve Teknoloji Ödülleri”ni 15. Yılında alacaklar belli oldu.

Türkiye’deki bilim, kültür ve sanat alanlarında yapılan çalışmalara, araştırmalara ve hizmetlere katkıda bulunmak, bu alanların gelişimine destek olmak amacıyla verilecek ödülleri alacaklar şu şekilde belirlendi.

Elginkan Vakfı 2020 Yılı Türk Kültürü Araştırma Ödülü’nün,

•    Meslek hayatı boyunca genelde Türk dili, özelde Türk lehçeleri üzerine yaptığı bilimsel araştırmalarla, bilim dünyamıza kazandırdığı eserlerle Türk Kültürü Ödülünün Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Türkiyat Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin aday gösterdiği Prof. Dr. Hülya Kasapoğlu-Çengel’e,

•    Alanıyla ilgili terimleri belirlemesi, bu terimlere Türkçe karşılıklar önermesi, terimleri tanımlaması, sözlükçelerini hazırlaması çalışmalarıyla Türkçenin bilim dili olarak gelişmesi çabalarına örnek olması bakımından Türk Kültürü Ödülünün İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesi Dekanlığının aday gösterdiği Prof. Dr. Orhan Sevgi’ye, verilmesi kararlaştırılmıştır.

Elginkan Vakfı 2020 Yılı Teknoloji Ödülü’nün,

•    Holografik artırılmış gerçeklik teknolojisi ile ilgili yapmış olduğu çalışmalarından dolayı Bilim Akademisi Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Koç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı tarafından aday gösterilen Prof. Dr. Hakan Ürey’e,

•    Biyomedikal uygulamalara yönelik mikrosistemler (BiyoMEMS) ile ilgili yapmış olduğu çalışmalarından dolayı Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğü tarafından aday gösterilen Prof. Dr. Haluk Külah’a,

•    Metal Nano Teknolojisi ve Endüstriyel Uygulamaları ile ilgili yapmış olduğu çalışmalarından dolayı Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından aday gösterilen Prof. Dr. Hüsnü Emrah Ünalan’a,

•    Doğal bağışıklık sistemi alanındaki çalışmalarından dolayı Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından aday gösterilen Prof. Dr. Mayda Gürsel’e, verilmesi kararlaştırılmıştır.

Para ödülünün de eşit olarak paylaştırılmasına karar verilmiştir.