ELGİNKAN VAKFI 14. TÜRK KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMA VE TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ

Elginkan Vakfı tarafından 2006 yılında hayata geçirilen “Elginkan Vakfı Türk Kültürü Araştırma ve Teknoloji Ödülleri”ni 14. Yılında alacaklar belli oldu.

Türkiye’deki bilim, kültür ve sanat alanlarında yapılan çalışmalara, araştırmalara ve hizmetlere katkıda bulunmak, bu alanların gelişimine destek olmak amacıyla verilecek ödülleri alacaklar şu şekilde belirlendi.

Elginkan Vakfı 2019 Yılı Türk Kültürü Araştırma Ödülü’nün, yeterli başvuru olmaması nedeniyle bu yıl verilmemesine karar verilmiştir.

Elginkan Vakfı 2019 Yılı Teknoloji Ödülü’nün,

- Yanık, akut ve kronik yara tedavisinde kullanılan antimikrobiyal hidrojel formülasyonunun geliştirilmesi ve üretimi projesi ile Prof. Dr. Fikrettin Şahin’e,

- Astragalus Sikloartanlarının Endofitik Funguslarla Biyotransformasyonu ve Elde Edilen Metabolitlerin Telomeraz Aktivasyonu Üzerine Etkilerinin Araştırılması Projesi ile Prof. Dr. Erdal Bedir’e,

verilmesi kararlaştırılmıştır.

Para ödülünün de eşit olarak paylaştırılmasına karar verilmiştir.