TR EN

2015 ODTÜ YFYİ

Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması Görkemli Bir Final Töreni 

ODTÜ ve ODTÜ Teknokent tarafından, Teknopark İstanbul'un işbirliğiyle bu yıl 11'incisi düzenlenen Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu'nda gerçekleştirilen Yeni Fikirler Yeni İşler 2015, büyük bir törenle tamamlandı.

Yarışma programına, ilk yılı olan 2005 yılında 195 girişimci başvurmuşken, 11. yılında 1.243 girişimci 1353 iş ile başvuruda bulunmuştur. 2015 yılında yarışma programı YFYİ Idea ve YFYİ Pro olmak üzere 2 ayrı alanda düzenlenmeye başlamıştır. İdea’da kategori bulunmazken, Pro’da Dayanıklı Tüketim ve Tüketici Elektroniği, Bilişim, Enerji ve Sağlık olmak üzere 4 ayrı kategori bulunmaktadır. Elginkan Vakfı Ödülü YFYİ Idea kategorisinde olup 2015 yılı ödülü “Şekerini Bil” projesi ile Biyoçip ekibinin olmuştur. Ekip 100.000 TL değerindeki büyük ödül ile ABD’de kamp ödülünü almıştır.

Proje ile şeker hastalarının, ucuz, acısız ve kolaylıkla ölçüm yapabilecekleri bir ürün üretilmiştir. GlucoKnow isimli ürün, yapışkan bir kâğıt görünümünde olup vücuttan sürekli ölçüm alabilmekte, acil durumda kullanıcının telefonuna alarm verebilmektedir.