ELGİNKAN VAKFI 12. TÜRK KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMA VE TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ

Elginkan Vakfı tarafından düzenlenen “Elginkan Vakfı Türk Kültürü Araştırma ve Teknoloji Ödülleri” Töreninin 12’incisi gerçekleştirildi. Türkiye’deki bilim, kültür ve sanat alanlarında yapılan çalışmalara, araştırmalara ve hizmetlere katkıda bulunmak,  bu alanların gelişimine destek olmak amacıyla verilen ödüller sahiplerini buldu. 5 Nisan 2018 Perşembe günü Renaissance İstanbul Polat Bosphorus Hotel’de gerçekleşen ödül törenine, seçkin davetliler ve bilim, kültür-sanat dünyasının değerli isimleri katıldı.

Elginkan Vakfı tarafından bilim ve sanat alanında yapılan değerli çalışmaları takdir etmek ve bu alanların gelişimine katkı sağlamak amacıyla 2006 yılında hayata geçirilen “Elginkan Vakfı Türk Kültürü Araştırma ve Teknoloji Ödülleri” 12. yılında sahiplerini buldu.

Elginkan Vakfı Türk Kültürü Araştırma Ödülü iki araştırmacı ve 1 proje ekibi, Teknoloji Ödülü ise üç araştırmacı arasında paylaştırıldı.

Türk Kültürü Araştırma Dalında Ödül Kazananlar

Akademik hayatı boyunca Türk sözlü kültürü ve geleneğine yaptığı katkılarla Prof. Dr. Metin ERGUN, Türk Edebiyatında Tefrika Roman Tarihi (1831-1928) projesi ile Dr. Ali SERDAR, Türkçenin Yabancı Dil Olarak Uzaktan Farklılaştırılması Öğretimi, Uygulanabilir Çevrimiçi Açık Ders Olarak “Türkçe Öğreniyorum” projesi ile Yard. Doç. Dr. Özlem OZAN ÖZARSLAN ve Ekib’i ödüle layık görüldüler.

Teknoloji Dalında Ödül Kazananlar

Sentetik Elmas Üretim projesi ile Prof. Dr. Levent TOPPARE, 5G Sonrası Haberleşme Ağları için Optik Kablosuz İletişim Teknolojileri projesi ile Prof. Dr. Murat UYSAL, Nanotel-MEMS Entegrasyon Tekniği ile Yeni Nesil Algılayıcıların Geliştirilmesi projesi ile Doç. Dr. Erdem ALACA ödüle layık görüldüler ve ödülleri takdim edildi.