TR EN

2010 Yılı Türk Kültürü Araştırma ve Teknoloji Ödülleri

Vakfımız tarafından Türk kültürü ve teknoloji alanındaki araştırma, çalışma ve hizmetlere destek olmak amacıyla ilk kez 2006 yılında hayata geçirilen Türk Kültürü Araştırma ve Teknoloji Ödülleri Programı’nın beşinci uygulaması 2010 yılında gerçekleştirilmiştir.

Kazanan araştırmacı veya araştırmacı grubuna Türk kültürü ve teknoloji alanlarında, her biri için 40.000 TL para ödülü verilecektir.

Elginkan Vakfı Türk Kültürü Araştırma Ödülü Komisyonu’nun yapmış olduğu değerlendirmeler sonucunda Vakıf Yönetim Kurulu’nun onayına sunulan ve Vakıf Yönetim Kurulu tarafından da uygun bulunan ödül sahipleri şöyledir.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Emekli öğretim üyesi ve Türkoloji dünyasının tanınmış isimlerinden Prof. Dr. Kemal Eraslan’a, Türk Dili ve Kültürü’ne hizmetlerinden ve eserlerinden dolayı,

İstanbul Aydın Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof.Dr.Günay Karaağaç, özellikle Türk Dili konusunda öncü eserler hazırlayıp gerek Türkiye Türkolojisi, gerekse uluslararası Türkoloji için yaptığı çalışmalarından dolayı,

Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yard.Doç.Dr.Cahit Telci’ye, Türk şehir hayatı, mimarlık tarihi, meslekler gibi konulara ışık tutan “Ücra Yerde ve Deniz Kenarında, İhtiyatlu Mahalde Bir Şehir : Ayasuluğ” adlı eseriyle, verilmesi uygun bulunmuş olup ödül miktarı bu kişiler arasında paylaştırılmıştır.

Elginkan Vakfı Teknoloji Ödülü Komisyonu’nun yapmış olduğu değerlendirmeler sonucunda Vakıf Yönetim Kurulu’nun onayına sunulan ve Vakıf Yönetim Kurulu tarafından da uygun bulunan ödül sahipleri aşağıdaki gibidir.

Teknoloji Ödülünü;

Ödüle değer görülen iki ayrı teknoloji projesinden ilki; TÜBİTAK MAM, Kimya Enstitüsünden Doç. Dr. Tülay İNAN, Dr. Elif ÜNVEREN, Dr. Hacer DOĞAN, Doç.Dr. Emel YILDIZ, Dr. Figen TÜRKSOY, Dr. Tuba Erdoğan BEDRİ, Dr. Nurşen TÜRDÜ, Prof. Dr. Attila GÜNGÖR(Danışman), Nevin BEKİR, Zekai KORLU, Mustafa CANDEMİR, Handan KARAKALE’ den oluşan proje ekibinin hazırlamış olduğu “Polimer Elektrolit Membranlı Yakıt Pili (PEM YP) Membranlarının Geliştirilmesi” konulu proje,

“Videoanaskop” isim projesiyle Doç.Dr.Ali Doğan Bozdağ’a verilmesi uygun bulunmuş olup ödül miktarı bu kişiler arasında paylaştırılmıştır.