2014 ODTÜ YFYİ

Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması Görkemli Bir Final Töreni

ODTÜ ve ODTÜ Teknokent tarafından, Teknopark İstanbul'un işbirliğiyle bu yıl 10'uncusu düzenlene Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu'nda gerçekleştirilen Yeni Fikirler Yeni İşler 2014, büyük bir törenle tamamlandı. Finalde 5 kategoride yarışan 21 girişimci ekip, 100 Bin TL'lik büyük ödüllerin yanı sıra ABD Kampı Özel Ödülleri için de ter döktü. Türkiye genelinde birçok üniversitenin ve girişimcilik ekosisteminde yer alan birçok paydaşın katıldığı final etkinliğinde, yarışmanın jürisini akademisyenler, yatırımcılar, şirket sahipleri, deneyimli girişimciler, finans kuruluşları ve ekosistem içerisinde yer alan çeşitli kamu kuruluşu temsilcileri oluşturdu. Bin 244 başvuru içinden, finale kalan 21 iş fikrinin katıldığı yarışmaya büyük ilgi gösterildi. Yarışmada ekipler Genel, Bilişim ve Telekomünikasyon, Savunma Sanayi, Enerji ve Sağlık olmak üzere 5 ayrı kategoride yarıştı.

Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışmasında 100 Bin TL değerindeki Elginkan Vakfı Büyük Ödülü 2C Grubuna verildi. Ceren Can, Pelin Koçak ve Pelin Şermikli adlı girişimcilerden oluşan ekip, geliştirdiği AFB KİT adlı iş fikri ile, Amerikan Yavru Çürüklüğü Hastalığı teşhis ve tedavisinde çözüm olarak kullanılacak, ihraç değeri yüksek, tarımsal bir ilaç kiti yapacak. Genel Kategoride yarışan 2C Ekibinin bu projesi ayrıca 25 Bin TL değerindeki OSTİM ABD Kampı Özel Ödülünü kazandı.