AreGE3-AR-GE VE TEKNOLOJİ GÜNLERİ

Ege Üniversitesi, TÜBİTAK ve Elginkan Vakfının katkıları ve sponsor kurumların desteği ile 11-12 Aralık 2014 tarihleri arasında "Üniversite Patentleri Yarışıyor" ana temalı "3.Ar-Ge ve Teknoloji Günleri - AreGE3" etkinliğini İzmir'de bir ilki daha gerçekleştirerek düzenlendi. Özel Ödüller ile dereceye giren patentlerin ticarileştirilmesine ve hayata geçmesine de destek olundu. Üniversite Patentleri yarışmasında dereceye giren ilk 3 patent toplamda 40.000 TL ödülün sahibi oldu.

Katılımın herkese açık olduğu "3.Ege Ar-Ge ve Teknoloji Günleri-AreGE3" te Elginkan Vakfı ve TÜBİTAK desteği ile düzenlenen 40.000 TL ödüllü "Üniversite Patentleri Yarışmasına", patent başvurusu yapılmış Üniversite kaynaklı bilimsel araştırmaları ile Üniversitelerin öğretim elemanları, lisans ve lisansüstü programlarında öğrenim gören öğrenciler veya Üniversitelerin teknoloji transfer ofisleri başvurdular. Üniversite Patentleri Yarışmasına bu yıl toplam 147 başvuru yapıldı. Ayrıca başvuran tüm araştırmacılar, patentlerini sergileme imkanı buldu.

Patent yarışmasında ilk 10 arasında seçilen patentler için Viveka tarafından iş modellemesi eğitim ve Ege Üniversitesi EBİLTEM-TTO tarafından ise ticarileştirme desteği verildi.

"Girişimciler için Stand Alanı - Startup Zone" bölümünde ileri teknoloji firmalarının yer aldığı, Üniversite patent sahipleri ve firmalar arasında iki görüşme (B2B) etkinliğinin düzenlendiği, 3D Yazıcı, Google Glass, Google Cardboard ve Oculus Rift (arttırılmış gerçeklik gözlüğü) gibi çığır açan teknolojilerin standlarının, Steve Jobs Patentleri Sergisi ve TED videoları senaslarının yer aldığı etkinlikte ödül sahipleri Yalçıner Patent firması tarafından patent vekilliği desteği almaya hak kazandı.

ÜNİVERSİTE PATNTLERİ YARIŞMA SONUÇLARI

Prof.Dr.Kevser Özgen Özer, Dr.Sakine Tuncay Tanrıverdi "Tırnak mantarının topikal tedavisi için formülasyon"

Dr.Said Emre Alper, Prof.Dr. Tayfun Akın, Mustafa Mert Torunbalcı "Pul mertebesinde ve dikey iletim hatları içeren hermetik paketleme yöntemi"

Ender Kazan, Ahmet Onat, Sandor Markon "Magnet movable linear motor"