2012 Yılı Türk Kültürü Araştırma ve Teknoloji Ödülleri

Elginkan Vakfı tarafından, teknoloji ve bilim insanlarının yaptıkları araştırmaları ortaya çıkarmak ve teşvik etmek, bilim ve kültür dünyasına yapmış oldukları hizmetleri takdir etmek amacı ile bu yıl 7’ncisi düzenlenen “Türk Kültürü Araştırma ve Teknoloji” ödülleri, sahiplerini buldu.

Elginkan Vakfı Türk Kültürü Araştırma Ödülü 3 araştırmacı ve Teknoloji Ödülü ise 2 proje ekibi arasında paylaştırıldı.

Marmara Üniversitesi Sultanahmet Kampüsü Prof.Dr.Nihat Sayar Konferans Salonu’nda düzenlenen törene,Marmara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.M.Zafer GÜL yanında bilim ve kültür dünyasının önde gelen isimleri, Elginkan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Gaye AKÇEN ve Elginkan Topluluğunun değerli yöneticileri de katıldı.

Elginkan Vakfı Türk Kültürü Araştırma Ödülünü 3 araştırmacı paylaştı.

• Türk bilim ve kültür tarihine yapmış olduğu katkılar dolayısıyla Prof.Dr.Fuat Sezgin,
  • Türk Edebiyatına yapmış olduğu katkılar dolayısıyla Prof.Dr.Orhan Okay,
  • Eski Türk Edebiyatına yaptığı katkılar ve Sözlükçülük çalışmaları dolayısıyla Prof.Dr.Cem Dilçin’e

verilmesi kararlaştırılmıştır.

Elginkan Vakfı Teknoloji Ödülünü 2 proje ekibi paylaştı.

“BORMOBİL-Sodyum Borhidrürlü Yakıt Pilli Araç” projesi ile, Osman Okur, Emin Okumuş, Fatma Gül Boyacı San, Fatih Genç, Yalçın Solak, Orhan Kütük, Murat Demirci, Betül Erdör Türk, Mehmet Bahar, Aydın Canbaşa ve Selahattin Uysal’dan oluşan ekip.

İTÜ-MEMS Ar-Ge Merkezi’ni kuran ve bu Merkezde yürüttükleri çalışmalarından dolayı Doç.Dr.Levent Trabzon ve Doç.Dr.Hüseyin Kızıl’dan oluşan ekip.

Elginkan Vakfı Ödüllerine layık görülmüşlerdir.

Kazanan araştırmacılara Türk kültürü ve teknoloji alanlarında, her biri için 50.000 TL para ödülü verilmiştir.