TR EN

Elginkan Vakfı, Boğaziçi Üniversitesi Yeni Düşler Yenilikçi Düşünceler Öğrenci Proje Yarışmasına 2012 Yılında da Ana Destekçi oldu.

Boğaziçi Üniversitesi tarafından 2008 yılından bu yana, Elginkan Vakfı Ana Sponsorluğunda düzenlenmekte olan ve üniversite öğrencilerini yeni fikirler üretmeye, fikirlerini hayata geçirmeye teşvik eden “Yeni Düşler Yenilikçi Düşünceler Yarışması”nın Ödül Töreni’ni 6 Aralık 2012 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirdi.

 Teknolojik Yenilik İş Fikirlerini ortaya çıkarıp desteklemeyi hedefleyen yarışma, üniversite öğrencilerinin teknoloji tabanlı, ürün veya hizmete dönüştürülebilir, yenilikçi iş fikirlerini ödüllendirirken yenilikçilik ve ticari uygulanabilirlik kriterleri doğrultusunda genç beyinlere hayallerini iş fikrine dönüştürme fırsatı veriyor.

Açış konuşmalarında Elginkan Vakfı Müdürü İlhan Üttü, "Çocuğum otur yerine icat çıkarma"  ve "eski köye yeni adet getirme" ile büyüyen nesilden biri olarak, şimdi icat çıkaranlara destek olan bir vakfın Müdürü olmak bana büyük gurur veriyor. Her sene burada sizlerle birşeyleri paylaşmak çok güzel.  Çağdaş uygarlık ve medeniyetin yolunu çizmiş olan Atatürk’ün yolundan ayrılmadan yine onun da belirttiği gibi çalışkan olmak ve bol bol icat çıkarmak sizlerden beklediğimizdir.” dedi.

Programda; yarattığı Porof.Zihni Sinir karakteriyle tanınan, teknoloji tutkunu bir karikatürist ve tasarımcı olan İrfan Sayar sunumu ile ödül törenine renk kattı.

Yenilikçi Teknolojik İş Fikri konularında düzenlenen yarışmada ödüller Genel ve Otomotiv kategorilerinde verilmektedir.

2012 yılında Elginkan Vakfı Birincilik Ödülünü (25.000 TL) Phisto İnsan Protein Etkileşimleri veritabanı, İkincilik Ödülünü (15.000 TL) Faredirfare-Gençlik Radyosuna verildi.

Bosch Ödüllerine değer proje bulunamadığından sadece 2.000 TL’lik teşvik ödülünü Parmarş-Parmak İzi Okuyuculu Marş Sistemine verildi.

Karel Ödülünü (20.000 TL) Neurolize-Nöropazarlamada Tat ve Koku Algısı yazılımı uygulamasına verildi.

Airties Ödülü (5.000 TL) Especta-Kamu oyu araştırmalarına ışık tutacak kişi arama motoruna verildi.