Elginkan Okulları

ELGİNKAN VAKFI’NIN EĞİTİM CAMİASINA YAPTIĞI OKUL BAĞIŞLARI

Elginkan Vakfı, Vakıf amaçları doğrultusunda yürüttüğü eğitime destek faaliyetleri çerçevesinde, Ülkemizin ihtiyaç duyduğu okul binalarını inşaat ettirip tüm donanımını sağlayarak Milli Eğitim Bakanlığına bağışlanmaktadır.

Vakfımızın eğitim camiasına bağışladığı okullar sırasıyla, İzmit Cahit Elginkan Anadolu Lisesi (2005), İTÜ Ekrem Elginkan Lisesi (2005), Ümraniye Elginkan Vakfı Ana Sınıfları Binası (2005), İzmit Ahmet Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’ni (2006), E.C.A. Elginkan Anadolu Lisesi (2010) ve Ümmehan Elginkan Kız Öğrenci Yurdu ve Yemekhane Binası (2012)’dır.

İzmit Cahit Elginkan Anadolu Lisesi, 21 Eylül 2005 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile eğitime açılmıştır. Üniversiteye giriş sınavlarında önemli başarı sağlayan okulda, 24 derslik ve kapalı spor salonunun yanında kütüphane, 8 adet laboratuvar, bilgisayar, resim, müzik vb. odaları ile yemekhane ve kantin binası yer almaktadır.

İTÜ Ekrem Elginkan Lisesi, İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsü’nde mevcut anaokulu ve ilköğretim okulunun yanında inşa edilmiş olup, özel lise statüsünde eğitim vermektedir. Okulda, 16 adet derslik, 8 adet laboratuvar ve atölye, çok amaçlı salon, rehberlik ve kulüp odaları, yönetim ve servis bölümleri yer almaktadır.

Ümraniye Elginkan Vakfı Anasınıfları Binası, 2 derslikli bir anasınıfı binası olup, sınıflarının, mutfak ve yemek odasının tefrişatını ve okul çevresinin düzenlenmesi Vakfımız tarafından yapılmıştır.

E.C.A. Elginkan Anadolu Lisesi, 40 dersliği, 14 laboratuvarı ve 1.200 öğrenci kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük liselerinden birisi olmuştur. Tüm laboratuvarların, dersliklerin, idari birimlerin ve genel mekânların donanımları Vakfımızca yaptırılmıştır.

40 dersliği, 14 laboratuvarı ve 1.200 öğrenci kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük liselerinden birisi olmuştur. Okul 12 Eylül 2008 tarihinde dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in katılımıyla eğitime açılmıştır.

E.C.A. Elginkan İlköğretim Okulu, 32 derslikli ve tek tedrisatta 1.152 öğrenci kapasiteli bir okul olup, bu dersliklerin içerisinde, 1 faaliyet odası, 1 mutfak ve müşterek kullanım alanından oluşan 3 derslikli anasınıfı kısmı bulunmaktadır.

E.C.A. Elginkan İlköğretim Okulu'nda; özel eğitim sınıfı, konferans salonu, çok amaçlı salon, teknoloji tasarım dersliği, bilgisayar laboratuvarı, fen laboratuvarı, resim ve müzik derslikleri, beden eğitimi odası, etüt proje odası, el işi dersliği, kütüphane ve idari birimlerden oluşmaktadır.

E.C.A. Elginkan İlköğretim Okulu; tefrişatı ve çevre düzenlemesi de yaptırılarak, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun katılımıyla14 Ekim 2010 tarihinde açılmıştır.

Atatürk Fen Lisesi Bahçesine, Ümmehan Elginkan Kız Öğrenci Yurdu Ve Yemekhane Binası: Ümmehan Elginkan Kız Öğrenci Yurdu; 200 öğrenci kapasiteli olup, Öğrenci odaları, Bilgisayar Salonu, TV Salonu ve İdari birimlerden oluşan bina 2.500 m2 kapalı alana sahiptir. Yemekhane binası ise tüm okula hizmet edecek olup, 240 kişiliktir ve 500 m2 kapalı alandan oluşmaktadır. Yurdun tüm donanımları tamamlanmış olup, 17.09.2012 tarihinde kullanıma açılmıştır.

Hüseyin Cahit Elginkan Anadolu Lisesi

İstanbul Maltepe'de yaptırılarak Milli Eğitim Bakanlığına bağışlanan Hüseyin Cahit Elginkan Spor Salonu, 2007 yılında yine Vakfımızca yaptırılan E.C.A. Elginkan Anadolu Lisesi bahçesinde yer almaktadır.

1250 m2 inşaat alanına sahip olan spor salonu; basketbol, voleybol oyun alanı ve çeşitli sosyal etkinlikler için kullanılabilecek portatif sahne platformu ve 360 kişilik seyirci kapasitesinde sahiptir. Salonun ve idari kısımların tüm donanımları tamamlanarak hizmete açılmıştır.