TR EN

“ELGİNKAN VAKFI 11. TÜRK KÜLTÜRÜ

ARAŞTIRMA VE TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ”

SAHİPLERİNİ BULDU 

Elginkan Vakfı tarafından düzenlenen “Elginkan Vakfı Türk Kültürü Araştırma ve Teknoloji Ödülleri” Töreninin 11’incisi gerçekleştirildi. Türkiye’deki bilim, kültür ve sanat alanlarında yapılan çalışmalara, araştırmalara ve hizmetlere katkıda bulunmak,  bu alanların gelişimine destek olmak amacıyla verilen ödüller sahiplerini buldu. 24 Şubat 2017 Cuma günü Radisson Blu Hotel’de gerçekleşen ödül törenine, seçkin davetliler ve bilim, kültür-sanat dünyasının değerli isimleri katıldı.

Elginkan Vakfı tarafından bilim ve sanat alanında yapılan değerli çalışmaları takdir etmek ve bu alanların gelişimine katkı sağlamak amacıyla 2006 yılında hayata geçirilen “Elginkan Vakfı Türk Kültürü Araştırma ve Teknoloji Ödülleri” 11. yılında sahiplerini buldu.

Elginkan Vakfı Türk Kültürü Araştırma Ödülü iki araştırmacı, Teknoloji Ödülü ise iki araştırmacı ve bir proje ekibi arasında paylaştırıldı.

Törende konuşma yapan Elginkan Vakfı YönetimKurulu Başkan Vekili Sayın Prof. Dr. İ. Öner Günçavdı, “Elginkan Ailesi, vakıf hizmetleri alanında da örnek alınacak bir girişimi başlatmış ve 1985 yılında Elginkan Vakfını kurmuştur. Ülkenin kültürel mirasını ve değerlerini korumayı, yaşatmayı ve desteklemeyi amaçlayan Elginkan Vakfı olarak, bundan tam on bir yıl önce başlattığımız “Türk Kültürü Araştırma ve Teknoloji Ödülleri”ni hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu ve gururunu bir kez daha yaşıyoruz. Bu ödüllerimiz ile ülkemizde bilim ve sanat adına yapılan değerli çalışmaların takdir edilmesini ve yeni fikirlerin üretilmesini, bu fikirlerin hayata geçirilmesini teşvik etmeyi hedefliyoruz.  Elginkan Vakfı olarak ülkemizde fikir üreten bir gençliğin yetişmesi ve bilim insanlarına istenilen olanakların sağlanması amacıyla yatırımlarımızı artırarak sürdürmekteyiz” dedi.

Türk Kültürü Araştırma Dalında Ödül Kazananlar

Bu yıl yaşamı boyunca ülkemize ve halkımıza; yazdığı kitaplar ve makaleler, katıldığı muhtelif bilimsel toplantılar, yetiştirdiği yüzlerce öğrenci yoluyla yaptığı üstün hizmetlerinden dolayı Prof. Dr. Nurhan ATASOY,  Gobustan’ın Gizemi (Kıpçaklar’a Giden Yol) adlı kitabından dolayı Prof. Dr. Cengiz ALYILMAZ ödüle layık görüldüler.


Teknoloji Dalında Ödül Kazananlar

Yakın-kızıl Ötesi Bölgede Işıyan, Biyouyumlu, Nanoteranostik Gümüş Kalkagonit Kuantum Noktacıklarının Geliştirilmesi projesi ile Doç. Dr.Havva YAĞCI ACAR, Fotodinamik Tedavinin Hipoksik Tümörlerde Uygulanabilmesi için yeni bir metodoloji projesi ile Prof. Dr. Engin Umut AKKAYA, Geleneksel gıdalarda mikotoksin analizleri projesi ile Doç. Dr. Selma ÖZTÜRK ve Ekib’i ödüle layık görüldüler ve ödülleri takdim edildi.