2015 YILI "İŞTE BU"

Boğaziçi Üniversitesi "İŞTE BU" Girişimci Proje Yarışması

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ev sahipliğinde; Teknoloji Transfer Ofisi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen yarışmaya, 125 başvuru olmuş, 30.000 TL değerindeki Elginkan Vakfı Birincilik Ödülünü; "Teleporter" adlı projesiyle, Dilara Keçeci, Aslan Yerdelen ve Sevinç Göğer'den oluşan proje ekibi kazanmıştır. Teleporter, sanal gerçeklik teknolojisini temel alan ve kullanıcılara gerçek zamanlı ortam deneyimi yaşatmayı hedefleyen bir canlı VR (Virtual Reality) yayın sistemidir. Kıllanıcının görsel ve işitsel algıları yanıltarak o anda katılamadığı konser, festival ve spor etkinliklerini oradaymış gibi deneyimleyebilmesi amaçlanmaktadır. Bunun için, 360 & 3D deneyim için kullanıcının akıllı telefonu ve bir cardboard yeterli olmakta, kullanıcı ekstra sanal gerçeklik donanımlarına ihtiyaç duymamaktadır.

20.000 TL turarındaki Elginkan Vakfı İkincilik Ödülünü ise "Murphy" projesiyle Ecenaz Özcengiz kazanmıştır. Murphy, markaların deneme ürünlerinin kullanıcılara bir mobil uygulama aracılığı ile ücretsiz olarak dağıtımını sağlayan, bu süreç sonunda da markaların ürünlerini tanıtan, markaların potansiyel müşterilerinin verisini ve geri bildirimlerini alarak analizinin yapılmasını sağlayan, müşterilerle iletişime geçme fırsatı yaratmakta olan bir projedir.