İZMİT AEMTEM

İZMİT AHMET ELGİNKAN MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ

İZMİT AEMTEM

Elginkan Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezleri'nin üçüncüsü olan Ahmet Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nin açılış töreni Milli Savunma Bakanı Sayın M. Vecdi Gönül'ün katılımlarıyla 23 Aralık 2006 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Eğitim Merkezi Elginkan Vakfı tarafından yaptırılıp gerekli tüm donanımı sağlanarak Milli Eğitime bağışlanan Cahit Elginkan Anadolu Lisesi'nin yanında yer almaktadır. Merkez yaklaşık 8.000 m2 açık alan üzerinde toplam 4.080 m2'lik kapalı alandan oluşmaktadır.

Kapalı alan üç blok halinde bodrum kat, zemin kat ve birinci kattan oluşan ana bina ile kaynak atölyesi binasını kapsamaktadır. Ana binada Bilgisayar (2 adet), Otomatik Kumanda PLC Güç Devrelerinde Kompanzasyon, Temel Elektronik Dijital ve Endüstriyel Elektronik, Hidrolik-Pnömatik, Kombi Doğalgaz ve Sıhhi Tesisat, İlkyardım Laboratuarları bulunmaktadır. Ana bina ayrıca 8 derslik, idari birimler, 1 konferans salonu, 1 yemek salonu, 1 kantin ve dinlenme odası, sığınak, revir, arşiv gibi bölümler de yer almaktadır.

Geliştirme ve Uyum Kurslarının bitiminde İl Milli Eğitim Müdürlüğünden gelen, ilgili Müdürün de bulunduğu sınav komisyonu oluşturularak sınav yapılacak ve sınav sonunda başarılı olan kursiyerlere Milli Eğitim Müdürlüğü'nden onaylı, resimli, soğuk damgalı "Başarı Belgesi", seminerlere katılan katılımcılara da seminer sonunda "Seminer Katılım Belgesi" verilmektedir.

2006 yılında hizmete giren Eğitim Merkezimiz, Vakfımızın amaçları doğrultusunda üç ana başlık altında yoğun bir şekilde eğitim faaliyetlerine devam etmektedir.

Hizmete girdiği 23 Aralık 2006 tarihinden, 31 Mart 2014 tarihine kadar;

MESLEK KURSLARINA : ---
GELİŞTİRME VE UYUM KURSLARINA : 19.766
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ SEMİNERLERİNE 38.624
TOPLAM : 58.390 kişi eğitimlere katılmıştır.

Eğitim Merkezimiz ile ilgili kapsamlı bilgiye http://www.aemtem.org/ adresinden erişilebilir.

GALERİ