İTÜ Ekrem Elginkan Lisesi

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü ile Elginkan Vakfı arasında yapılan protokol gereği ve üniversitenin arazisinde bir arsayı tahsis etmesi sonucunda, İTÜ Ekrem Elginkan Lisesi’nin inşaatı 2005 yılında tamamlanarak, İTÜ Rektörlüğü’ne teslim edilmiştir.

İTÜ Ekrem Elginkan Lisesi

8 Mayıs 2004 tarihinde temel atma töreni yapılan İTÜ Ekrem Elginkan Lisesi'nin inşaatı 2005 yılı içerisinde tamamlanmıştır. Okul İTÜ'nün Ayazağa kampusünde, mevcut anaokulu ve ilköğretim okulunun yanında inşa edilmiştir. Projenin yatırım maliyeti, proje bedelleri, çevre düzenlemesi ve kontrolluk hizmetleri KDV dahil olmak üzere yaklaşık 5.7 Milyon TL mertebesinde gerçekleşmiştir.

5.266 m2 kapalı alana sahip olan lise binasında; 16 adet derslik, 8 adet laboratuvar ve atölye, çok amaçlı salon, rehberlik ve kulüp odaları, yönetim ve servis bölümleri yer almaktadır. Okul ilk öğrencilerini Eylül 2005'te almıştır.

İTÜ Ekrem Elginkan Lisesi'nin 27.12.2005 tarihinde devir teslim işlemleri tamamlanarak, İTÜ Rektörlüğüne teslim edilmiştir.