BOLU EVMTEM

BOLU ELGİNKAN VAKFI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ

BOLU EVMTEM

Bolu Belediye Başkanlığının önerisi ile Bolu Organize Sanayi Bölgesi içinde yer alan ve Kasım 1999 depreminde ciddi bir hasarı bulunmadığı halde kullanılmayan eski Çıraklık Eğitim Merkezi binası, Elginkan Vakfı'na Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi kurulması ve işletilmesi amacıyla 4 yıllık süreyle protokol yapılarak tahsis edilmiştir. Elginkan Vakfı, bu binanın bakım onarımını ve tefrişini yapmıştır.

Atölyelerini ve laboratuvarlarını oluşturduktan sonra Eğitim Merkezimiz 16 Ekim 2003 tarihinde Sayın Bolu Valisi, Milletvekilleri, Belediye Başkanı, Elginkan Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri, Bolu Mülki ve Askeri Erkanı ve Sanayicilerin de katılımı ile hizmete açmıştır. Bolu İl Merkezinde Bolu iline yeterli bir Mesleki Eğitim Merkezi olduğundan mesleki eğitim birimi açılmamıştır.Buna karşılık bölgenin özellikleri dikkate alınarak bölge ihtiyaçlarını karşılamak üzere tekstil alanında da eğitim verilmesi planlanmış ve bir konfeksiyon atölyesi, diğer ihtiyaçları karşılamak üzere elektrik-elektronik laboratuvarı, kaynak atölyesi ve bilgisayar laboratuvarı kurulmuştur.

16 Ekim 2003 tarihinde hizmete giren Eğitim Merkezimiz, Vakfımızın amaçları doğrultusunda üç ana başlık altında yoğun bir şekilde eğitim faaliyetlerine devam etmektedir.

Hizmete girdiği 16 Ekim 2003 tarihinden,  31 Mart 2014 tarihine kadar;

MESLEK KURSLARINA  :  65
GELİŞTİRME VE UYUM KURSLARINA  :  20.005
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ SEMİNERLERİNE  39.235
TOPLAM :  59.305 kişi eğitimlere katılmıştır.

Eğitim faaliyetlerimiz kadrolu eğitimcilerimizin yanısıra İzzet Baysal Üniversitesi öğretim üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim-Öğretim Kurumları ve Eğitim Danışmanlık şirketlerindeki uzmanların eğitimci olarak katılımlarıyla gerçekleştirilmektedir.

Merkezimizde eğitim alan kişi ve kuruluşlardan katılım ücreti alınmamakta, tam gün devam eden seminerlerde öğle yemekleri merkezimiz tarafından ücretsiz sağlanmaktadır.

Eğitim Merkezimiz ile ilgili kapsamlı bilgiye http://www.boluelginkanvakfi.org.tr adresinden erişilebilir.

GALERİ